ERYKA M400S 3D, pierwsze na świecie urządzenie cukiernicze o tak szerokim zakresie możliwości i jednocześnie dedykowane do małych cukierni, małych podmiotów gastronomicznych, hoteli, kawiarni i małych restauracji jest już dostępne!
Opis
ERYKA M400S 3D, pierwsze na świecie urządzenie cukiernicze o tak szerokim zakresie możliwości i jednocześnie dedykowane do małych cukierni, małych podmiotów gastronomicznych, hoteli, kawiarni i małych restauracji jest już dostępne!
Zawsze marzyłeś o serwowaniu swoim klientom ciasteczek własnej produkcji, ale nie pozwalały ci na to możliwości lokalowe i nie stać cię było na zatrudnienie wykwalifikowanego cukiernika? Dzięki firmie ENIGMA liderowi wśród światowych producentów urządzeń cukierniczych, te ograniczenia już cię nie dotyczą, ponieważ wprowadziliśmy na rynek pierwszą małą maszynę stołową posiadającą funkcję imitacji pracy ręki człowieka i jednocześnie mogącą pracować z ciastami trudnymi w obróbce, ciastami bezglutenowymi, ciastami bez dodatku cukru.
Mała maszyna stołowa ERYKA M400S 3D dzięki swoim wymiarom pozwala na realizację małej produkcji cukierniczej bez konieczności posiadania olbrzymiego zaplecza gastronomicznego. Może ona pracować na dowolnym stole roboczym, wyciskając ciasteczka z wszystkich rodzajów ciast z jakimi pracują przemysłowe maszyny cukiernicze. Jest ona idealnym urządzeniem dla wszystkich tych, dla których ważne jest zróżnicowanie oferowanego asortymentu, jego jakość, bez konieczności produkowania ciasteczek na masową skalę.
Jest to urządzenie innowacyjne na skalę światową, ponieważ oprócz możliwości produkcji wszystkich standardowych ciasteczek o zróżnicowany kształcie daje ona możliwość kształtowania ciasta w przestrzeni 3D. Dzięki tej unikatowej funkcji możliwe jest wyciskanie za pomocą maszyny do ciastek produktów w kształcie logo, w kształcie figur geometrycznych, w kształtach wymagających do tej pory udziału ręki wytrawnego cukiernika.
Maszyna ERYKĄ M400S 3D to jednogłowicowy stołowy automat przeznaczony do produkcji ciastek, posiadający możliwość pracy na dowolnym stole roboczym. Wszechstronność urządzenia pozwala (po zastosowaniu głowicy o innych parametrach technicznych) na pracę z ciastami półpłynnymi, kruchymi, ciągliwymi, nadzieniami, kremami oraz z masami do zapiekania. Dzięki temu na naszej maszynie możemy produkować ciasteczka z większości rodzajów ciast tj. z ciasta kruchego, parzonego, bezowego, biszkoptowego, bezglutenowego, bez dodatku cukru oraz miękkiego ciasta piernikowego
ERYKA M400S 3D to pierwsza mała maszyna stołowa mogąca zostać wyposażona w listwę do cięcia migawkami, dzięki której istnieje możliwość produkcji ciastek z ciast trudnych w obróbce, z dużymi kawałkami migdałów czy też kawałkami czekolady!
Dodatkowo istnieje możliwość wykonywania groszku i słomki ptysiowej (w różnych rozmiarach ), dużego, małego eklera oraz spodów biszkoptowych. Maszyna jest wyposażona w dodatkową funkcję „ pneumatycznego cięcia struną ”, która w znacznym stopniu zwiększa wydajność pracy oraz rozszerza asortyment produkowanych wyrobów. Zastosowanie tego unikatowego rozwiązania pozwala na zlikwidowanie „efektu bułeczki”, ciasteczka cięte struną są idealnie równo odcięte jak i położone na blasze piekarniczej (tak jak przy produkcji za pomocą maszyny rolkowej).
Maszyna w wersji 3D posiada unikatową zdolność wykonywania znaków graficznych, liter, figur geometrycznych (trójkąty, elipsy, kwadraty, zygzaki) i wiele, wiele innych. Zastosowane rozwiązania konstrukcyjne i bardzo duży wybór końcówek i matryc głowic wyciskających powoduje wręcz nieograniczoną ilość kształtów produkowanych ciastek.
Do oferowanej przez nas maszyny cukierniczej istnieje możliwość zakupu stołu roboczego z wbudowanym kompresorem. Poniżej znajduje się zdjęcie dedykowanego stołu roboczego.