+48 602 468 095

    SAMURAI GMK-300

    KRAJALNICA ULTRASONICZNA DO CIAST  I TORTÓW SAMURAI GMK-300

    Aby wypełnić ten formularz, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce.

    Opis

    Obszar cięcia ultradźwiękowego wynosi 600×400 mm.

    Dla tego modelu jest to maksymalny rozmiar prostokątnych lub okrągłych produktów, które można umieścić na tej płaszczyźnie. Długość noża ultradźwiękowego w tym modelu wynosi 300 mm. Jeśli okrągły tort ma większą średnicę, jest cięty w dwóch etapach.

    Maksymalna wysokość produktu dla Samurai GMK-300 wynosi 70 mm.

    Jeśli produkt wymaga większej powierzchni cięcia, a co za tym idzie dłuższego noża lub ma wysokość większą niż 70 mm, zaproponujemy inne rozwiązania – Specjalnie dostosowane do specyfikacji klienta.

    Należy zaznaczyć, że Samurai GMK-300 jest w minimalnym stopniu zależny od czynnika ludzkiego. Dzięki temu, że nasz nóż ultradźwiękowy „wyszukuje” produkt w strefie cięcia, mierzy go, znajduje środek i tnie precyzyjnie zgodnie z poleceniem programu, nie ma obaw, że produkt nieumieszczony dokładnie w wyraźnie wyznaczonym miejscu zostanie źle pokrojony. Wystarczy umieścić produkt w dowolnym miejscu w strefie cięcia.

    Samurai GMK-300 ma zwartą konstrukcję:

    W podstawowej konfiguracji krajalnica jest wyposażona w automatyczne urządzenie do mycia i suszenia noży.

    Dzięki temu nóż jest automatycznie myty i błyskawicznie suszony tak często, jak wymaga tego dany produkt, zgodnie z wybranym programem.

    Uwaga: stanowisko mycia powinno mieć doprowadzenie bieżącej wody, do suszenia i chłodzenia noża – doprowadzenie sprężonego powietrza (ciśnienie 6 bar, zużycie 50 l/min.).

    SPECYFIKACJA TECHNICZNA:

    Maksymalne wymiary produktu*, [mm]

    Szerokość [mm]: 400

    Długość [mm]: 600

    Wysokość [mm]: 700

    Moc [kW]: 2.0

    Napięcie [V/ f/ Hz]: 380/ 3/ 50

    * inne rozmiary produktów są omawiane przy składaniu zamówienia.

    – obrót noża ultradźwiękowego uruchamiany serwomotorem;

    – pionowy ruch noża uruchamiany serwomotorem;

    – ostrze  noża ultradźwiękowego wykonane jest z wysokiej jakości tytanu;

    – maszyna przeznaczona jest do krojenia produktów na kawałki,
    okrągłych i  prostokątnych, zarówno świeżych, jak i mrożonych, o różnych kształtach i rozmiarach;

     – krojenie produktu umieszczonego w płaszczyźnie strefy krojenia jest możliwe na dowolnej płaskiej powierzchni;

    – nóż wyposażony jest w czujnik położenia produktu, dzięki czemu automatycznie identyfikuje produkt, odnajduje jego środek i rozpoczyna cięcie zgodnie z ustawionym programem;

    – w zestawie automatyczne urządzenie do mycia i suszenia noży;

    – prędkość cięcia: 1 cięcie na sekundę. Wydajność cięcia zależy od wielkości produktu oraz wielkości i ilości ciętych kawałków.

    – dotykowy panel sterowania z wielojęzycznym menu;

    – konstrukcja na kółkach wykonana w całości z wysokiej jakości stali nierdzewnej;

    – szafka elektryczna jest zintegrowana z korpusem maszyny;

    – optyczne czujniki bezpieczeństwa.