Oblewarka Venona
Oblewarka do czekolady Venona to zaawansowane technologicznie urządzenie służące do oblewania galanterii cukierniczej prawdziwą czekoladą lub i innego rodzaju pomadami, lukrami i itd. Oblewarka Venona we współpracy z tunelem chłodniczym COLOSUS stanowi idealne wręcz urządzenie zdolne do oblania i schłodzenia około 3- 4 ton ciastek na dobę.
Opis
Wyposażona jest we wszystkie potrzebne funkcje do oblewania pomadami czekoladowymi jak i prawdziwą czekoladą. Na naszej oblewarce można bez specjalnych zabiegów oblewać całą galanterię cukierniczą z wierzchniej strony, podlewać same spody, dekorować niezależnie w trzeciej sekcji dekoratorką o różnych wzorach i aplikacjach. Niskie zapotrzebowanie na energię elektryczną, bardzo małe wymiary gabarytowe oraz innowacyjne systemy sterowania i dozoru stawiają nasz produkt w pierwszym szeregu najbardziej uznanych producentów podobnych urządzeń w Unii Europejskiej.
Specyfikacja:
– wbudowana temperówka do czekolady ( opcja dostępna na wyraźne życzenie klienta i za dodatkową opłatą model TS)
– wbudowany mieszalnik
– płynna regulacja temperatury temperowania
– do wyboru różne szerokości siatki transportującej 30, 40, 50 lub 60 cm
– podlewanie spodów
– oblewanie wierzchniej strony produktu
– oblewanie całego produktu
– podlewanie podwójną kurtyną
– wbudowana dekoratorka (możliwość dekoracji różnego rodzaju wzorami – interpolacja
kołowa)
– obtrząsanie nadmiaru czekolady
– zdmuchiwanie namiaru czekolady efekt „fali”
– płynna regulacja prędkości siatki transportującej
– elektroniczne sterowanie pracą urządzenia
– pojemność zasobnika do czekolady 48 litrów
– zastosowana wydajna pompa do czekolady
– korpus wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej
– urządzenie mobile wyposażone w zestaw kółek z hamulcem
Dane techniczne:
wys. 80 cm, szer. 45 cm, dł. 100 cm
moc zainstalowana 2,8 kW
zasilanie 3×400 V
Maszyna chroniona patentem RP